Despre noi

/Despre noi
Despre noi 2017-02-06T16:04:45+00:00

YouthBuild Cluj este un program local dezvoltat pentru tineri care trăiesc în condiții modeste, care au nevoie de o cale spre un loc de muncă, să își dezvolte spiritul antreprenorial și oportunitatea de o duce viață care aduce bunăstare lor și celor din jurul lor. Programul implementează un model internaţional, dezvoltat de YouthBuild International în peste 15 ţări din lume.

Ce facem

Învățăm tinerii să își folosească vocea în folosul lor și a celor din jurul lor. Participanții cursului YouthBuild dezvoltă competențe în leadership, se implică civic, învață să gestioneze un proiect și un buget. Devin responsabili și mai încrezători că își pot gestiona mai bine viața de zi cu zi, contribuind la bunăstarea lor și a celor din jurul lor.
Participanții cursului YouthBuild Cluj beneficiază de un curs certificat din domeniul construcțiilor, cât și de alte cursuri din domeniul dezvoltării personale, culturii și participării civice. La final, primesc un certificat care atestă calificarea lor și experiența dobândită.
Calificarea în domeniul construcțiilor are și o componentă de practică pentru tinerii participanți. Aceștia vor dobândi experiența necesară de practică pe șantierele Habitat for Humanity Cluj, construind alături echipa Habitat și alți voluntari locali locuințe simple, decente și accesibile pentru familii cu venituri modeste.
Încurajăm participanții YouthBuild Cluj să se implice cât mai mult în comunitatea din care fac parte. Practica lor contribuie la construcția locuințelor Habitat, de care beneficiază familii cu venituri modeste care locuiesc în condiții inadecvate. De-a lungul programului, vom căuta să facem și alte acțiuni care vin în ajutorul celor din jurul nostru.

Despre YouthBuild International

Programele YouthBuild de peste tot din lume deschid căi spre educaţie, locuri de muncă, antreprenoriat sau alte oportunităţi care conduc tinerii la o viaţă productică şi implicare civică. Facilitează un spaţiu în care tinerii îşi pot găsi şi canaliza potenţialul pentru a-şi reconstrui comunitatea şi propriile vieţi. Astfel, tinerii rup cercul sărăciei şi fac un angajament pentru muncă, educaţie, familie şi comunitate.

logo YouthBuild International