A treia generație YouthBuild Cluj va absolvi în mai

/, Uncategorized/A treia generație YouthBuild Cluj va absolvi în mai

A treia generație YouthBuild Cluj va absolvi în mai

O nouă grupă de 19 participanți YouthBuild și-a început activitățile la începutul lunii martie. Tinerii, cu vârste între 16 și 35 de ani, s-au înscris în program pentru a dobândi o calificare profesională, a obține un permis de conducere și a participa la cursuri de educație nonformală și ore de engleză.

Primul curs a fost o oportunitate de cunoaștere pentru participanți, dar și un spațiu de discuție în care au definit ce înseamnă pentru ei să fii responsabil sau ce înseamnă să fii diferit.

O participantă ține o foaie mare pe care scrie definiția ei pentru responsabil.

În cuvintele participanților YouthBuild, a fi responsabil înseamnă să ai grijă de toată lumea și de toate lucrurile din jurul tău. Înseamnă și să îndeplinești sarcinile care țin de tine. Și a fi diferit? Nu prea contează – fie că sunt majoritari sau romi, sau persoane cu dizabilități, fie că au crescut în mijlocul unui oraș sau la marginea lui, într-o comună mai mare sau mai mică, toți sunt oameni.

Iar participanții YouthBuild au dovedit că pot pune în aplicare ceea ce au pus în cuvinte în primul curs. Au contribuit și ei la construcția centrului comunitar din Cojocna, proiect inițiat de părintele Rednic, la fel cum au făcut și participanții din generația anterioară. Băieții au continuat munca la fundația clădirii, în timp ce fetele aduceau și organizau materiale de construcție, iar la final au legat armături de fier pentru viitoarele centuri ale clădirii.

 

 

În timp ce participanții învață prin exerciții de educație nonformală și acțiuni în serviciul comunității, ei perseverează și la cursurile de formare profesională. Zece din ei învață manichiură-pedichiură, șase din ei învață frizerie și alți trei își iau permisul de conducere pentru categoria CE (transport cu tir și remorcă).

Toate eforturile lor se concentrează pe terminarea programului cu bine. O diplomă de calificare și de absolvire din partea programului înseamnă mai multe oportunități de angajare și mai multă flexibilitate în felul în care lucrează. Dar până atunci, participanții continuă să învețe, unii de la alții și în cadrul cursurilor, și despre ei înșiși, în timp ce vin în serviciul comunității din care fac parte.

By | 2017-03-31T16:29:39+00:00 martie 24th, 2017|Jurnal de program, Uncategorized|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment