Cum e să-ți faci practica pe șantierul Habitat for Humanity Cluj

//Cum e să-ți faci practica pe șantierul Habitat for Humanity Cluj

Cum e să-ți faci practica pe șantierul Habitat for Humanity Cluj

Șantierul Habitat for Humanity Cluj e locul unde participanții YouthBuild fac în fiecare săptămână practică și învață să construiască. În fiecare miercuri și joi, pleacă de dimineață spre șantierul din Jucu, unde asociația construiește 16 locuințe pentru familii cu venituri modeste. Unele zile participanții le petrec organizând șantierul, mutând și aranjând materiale. Alte zile, lucrează pe interioare, montează gipscarton, pun glet. Sau ridică pereți, pregătesc căpriori, pun polistiren pe exterior și plasă, tencuiesc cu decorativă.

Rozalia povestește despre șantier from YouthBuild Cluj on Vimeo.

Rozalia e una din participanții programului YouthBuild Cluj, în care se pregătește să devină un muncitor calificat în domeniul construcțiilor. În acest interviu, povestește despre experiența ei pe șantier, unde își face practica.

Rozalia is a participant of the YouthBuild Cluj program, in which she is training to become a qualified construction worker. In this video, she talks about her time spent on the worksite, where she does her practical training.

În mijlocul lui august, șantierul cu care s-au obișnuit a avut parte de vizita unei echipe internaționale din Marea Britanie, care vin de 9 ani la Cluj pentru a construi alături de echipa și familiile Habitat. Astfel, participanții YouthBuild au învățat despre programul Global Village, prin care voluntari internaționali de peste tot din lume călătoresc în țări unde există proiecte active Habitat for Humanity și construiesc pentru familii cu venituri modeste. A fost o experiență cu totul nouă, să descopere că există oameni care aleg să își petreacă zilele de vacanță muncind.

Pentru participanți, programul YouthBuild Cluj înseamnă o calificare care le va permite să aibă un loc de muncă mai bine plătit, pentru ei și pentru familiile lor. Unii dintre ei se gândesc și la ușile care li se vor deschide odată ce se vor vedea cu o diplomă recunoscută în mână. Nu vor mai trebui să lucreze doar ca zilieri, iar unii se gândesc să plece în străinătate, unde munca în construcții e mai bine plătită.

Crina și Cristina povestesc despre șantier și construit from YouthBuild Cluj on Vimeo.

Crina și Cristina fac parte din prima ediție a programului YouthBuild Cluj, în care se pregătesc să devină un muncitori calificați în domeniul construcțiilor. În acest interviu, povestesc despre experiența lor pe șantier, unde își face practica. Vorbesc despre ce au învățat, cum lucrează în echipă și cum au descoperit că pot face mult mai multe decât se așteptau.
Rozalia is a participant of the YouthBuild Cluj program, in which she is training to become a qualified construction worker. In this video, she talks about her time spent on the worksite, where she does her practical training.

Șantierul din Jucu este locul unde s-au adunat aspirațiile partcipanților pentru un viitor mai bun, locul care le permite să învețe o meserie și să crească. Dar este și locul unde învață să își construiască drumul spre o viață mai bună.

By | 2016-11-15T13:23:30+00:00 octombrie 8th, 2015|Jurnal de program|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment