Tot ce trebuie să știi despre programul YouthBuild

//Tot ce trebuie să știi despre programul YouthBuild

Tot ce trebuie să știi despre programul YouthBuild

Programul YouthBuild Cluj este construit pe baza modelului YouthBuild International, care există pentru a ajuta tineri dezavantajați de peste tot din lume să își găsească potențialul de a-și construi o viață mai bună și de a contribui la comunitatea din care fac parte. Înainte să începem să spunem povestea programului local, spunem câte ceva  și din povestea programului internațional.

  1. „Cum v-ați îmbunătăți comunitatea dacă ați avea suportul adulților?” e întrebarea adresată tinerilor cu care începe povestea YouthBuild, când Dorothy Stoneman, fondatoarea programului, începea primul program YouthBuild în East Harlem, New York, în 1978. Cum au răspuns tinerii? Au renovat una din locuințele părăsite din cartier, pentru persoane dezavantajate și fără adăpost. Așa s-au pus bazele modelului YouthBuild, de a oferi pregătire vocațională în construcții participanților, educație și leadership.
  2. În 1984, Stoneman organiza o coaliție de 500 organizații, pentru a convinge autoritățile locale să susțină financiar replicarea programului. Au câștigat fonduri pentru 6 organizații nonprofit, care urmau să înceapă programe YouthBuild în comunitatea lor.
  3. În 1990, formau YouthBuild USA, Inc., pentru a asigura implementarea programului la nivel național, respectând calitatea modelului cu care au început. Patru ani mai târziu, programele YouthBuild deveneau programe finanțate din fonduri federale, de Departamentul de Locuire și Dezvoltare Urbană, iar din 2006, de Departamentul Forței de Muncă.
  4. Primul program YouthBuild adaptat internațional a fost în Johannesburg, Africa de Sud, unde o colaborare între Umsobomvu Youth Fund și Youthbuild a pus bazele unui program local după modelul YouthBuild în 2001. Având un succes răsunător, stă în spatele motivației de a fonda YouthBuild International în 2007, pentru a răspunde nevoii de dezvoltare și implicare a tinerilor de peste tot din lume.
  5. Fiecare program YouthBuild e bazat pe același model de a oferi pregătire vocațională, educațională și oportunități de implicare în folosul comunității. Dar fiecare model e diferit, pe baza nevoilor și contextelor locale (ce nevoi au tinerii căruia e destinat programul, ce finanțare există, ce parteneriate se formează).
  6. În 2014, în cele 100 de locații ale programelor YouthBuild International din 15 țări, s-au înscris 6000 de participanți, care au voluntariat timp de 700.000 ore în folosul comunității, în 300 de proiecte. Acestea au variat, de la renovări de locuințe, la renovarea spațiilor publice sau a unor școli. Iar din absolvenți, 3000 au găsit locuri de muncă stabile.
  7. Programul oferă o experiență transformatoare. Îi ia pe tineri din locul în care sunt și le oferă activități care îi ajută să se maturizeze, să vadă lumea și pe ei înșiși diferit și să aducă schimbări pozitive în viața lor și în comunitatea lor.
  8. Construcția și renovarea au devenit o parte integrată în program de la început, chiar dacă astăzi YouthBuild oferă și alte opțiuni de calificare. Pe de o parte, asta e pentru că construcțiile sunt un domeniu unde tot timpul va fi de lucru. Pe de altă parte, pentru că efortul de a construi și de a face ceva frumos cu mâinile tale poate schimba și felul în care îți construiești imaginea de sine.

 

participanti YouthBuild USA

Sursă poză: https://www.facebook.com/YouthBuildUSA

By | 2016-11-15T13:23:30+00:00 august 4th, 2015|YouthBuild International|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment